Drzewa oliwne są z natury odporną, mocną rośliną, która może rosnąć w niektórych miejscach w złych warunkach i niską żyznością gleby. Na Morzu Śródziemnym, gdzie temperatury są łagodne, drzewa oliwne triumfują. Uprawiamy wyłącznie drzewa oliwne z odmiany Koroneiki, czyli uważane za jedną z najlepszych odmian. Lokalizacja naszych gajów oliwnych w połączeniu ze strategicznym sadzeniem drzewa, pozwalają na maksymalne nasłonecznienie przez cały rok.
Podczas żniw przeszkolony personel ostrożnie zbiera oliwki i układa je w lnianych workach. Następnie wysyłamy je do tłoczenia tego samego dnia, aby zapewnić niski poziom kwasowości końcowej oliwy z oliwek
Oliwki wyciskamy za pomocą metody wirowania, w niskiej temperaturze. Olej jest filtrowany przez specjalna mieszankę medycznego materiału na bazie bawełny, aby upewnić się, że produkt końcowy będzie wolny od jakichkolwiek osadów po butelkowaniu. Nasza metoda filtrowania zajmuje dużo czasu do ukończenia, ale jest to sekret wysokiej jakości naszej oliwy z oliwek. Przefiltrowany olej jest następnie zbierany w duże pojemniki ze stali nierdzewnej, które zachowują świeżość, aż do butelkowania. Używamy ciemniejszych szklanych butelek o różnych rozmiary (60 ml, 250 ml, 500 ml i 750 ml) które chronią olej przed światłem słonecznym lub innymi czynnikami środowiskowymi oraz są łatwe w użyciu i przechowywaniu.