JUŻ WKRÓTCE NOWA DOSTAWA!

Oliwa MIDDA nektar greckich bogów 

 

 

 

UPRAWA I PRODUKCJA
Drzewa oliwne są z natury odporną, mocną rośliną, która może rosnąć w niektórych miejscach w złych warunkach i niską żyznoscia gleby. Na Morzu Śródziemnym, gdzie temperatury są łagodne, drzewa oliwne tryiumfuja. Uprawiamy wyłącznie drzewa oliwne z odmiany Koroneiki, czyli uważane za jedną z najlepszych odmian

 

 

Podczas żniw przeszkolony personel ostrożnie zbiera oliwki i układa je w lnianych workach. Następnie wysyłamy je do tłoczenia tego samego dnia, aby zapewnić niski poziom kwasowości końcowej oliwy z oliwek

Oliwki wyciskamy za pomocą metody wirowania, w niskiej  temperaturze.
Olej jest filtrowany przez specjalna mieszanke medycznego materiału na bazie bawełny, aby upewnić się, że produkt końcowy będzie wolny od jakichkolwiek osadów po butelkowaniu. Nasza metoda filtrowania zajmuje dużo czasu do ukończenia, ale jest to sekret wysokiej jakości naszej oliwy z oliwek. Przefiltrowany olej jest następnie zbierany w duże pojemniki ze stali nierdzewnej, które zachowuja świeżość, aż do butelkowania. Używamy ciemniejszych szklanych butelek o różnych rozmiary (60 ml, 250 ml, 500 ml i 750 ml) które chronią olej przed światłem słonecznym lub innymi czynnikami środowiskowymi oraz są łatwe w użyciu i przechowywaniu